lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Gruszki z bakaliowym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Gruszki z bakaliowym nadzieniem

Gruszki z bakaliowym nadzieniem

Składniki:

Gruszki z bakaliowym nadzieniem

 

  • 3 gruszki
  • 2 opakowania serka homogenizowanego
  • 1/2 szklanki gotowanego ryżu
  • 7 dag suszonych śliwek
  • odrobina kandyzowanych owoców
  • 10 dag orzechów laskowych

Sposób przygotowania:

Gruszki z bakaliowym nadzieniem
Gruszki umyj nie obieraj tylko przekrój wzdłuż i usuń ich gniazda nasienne.Ugotowany ryz wymieszaj z serkiem homogenizowanym o smaku waniliowym.do masy dodaj pokrojone drobno suszone śliwki, kandyzowane owoce oraz orzechy laskowe.Przygotowanym nadzieniem napełnij gruszki które ułóż w naczyniu do pieczenia.Zapiecz owoce w temperaturze 170 stopni przez kilkanaście minut.Gruszki świetnie smakują podane na ciepło jak i na zimno.