eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Gruszkowa przekąska Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie które można podać na lancz lub kolację. Dobrze smakuje gruszka z serem pleśniowym i sosem miodowym.

Gruszkowa przekąska Eli

Składniki:

Gruszkowa przekąska Eli

składniki przekąski dla 1 osoby

sos

Sposób przygotowania:

Gruszkowa przekąska Eli

przygotowanie gruszki

Gruszkowa przekąska Eli
Umytą,osuszoną i pozbawioną gniazda nasiennego gruszkę pokroić w grubsze plastry.

Gruszkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przekroić gruszkę na pół i usunąć gniazdo nasienne.

Połówki gruszki pokroić w grubsze plastry razem ze skórką.

przygotowanie sera

Gruszkowa przekąska Eli
Odpakowany ser camembert pokroić na 16 kawałków.

Ser camembert odpakować i pokroić na 16 kawałków.

przygotowanie orzechów

Gruszkowa przekąska Eli
Po odłożeniu całych połówek urzechów resztę pokroić.

Z orzechów wybrać całe połówki i resztę drobno pokroić.

przygotowanie sałaty

Gruszkowa przekąska Eli
Oderwane liście sałaty rzymskiej umyć i osuszyć.

Z sałaty rzymskiej oderwać liście, umyć je i osuszyć.

przygotowanie sosu i przekąski

Do słoiczka wlać miód, ocet i olej. Doprawić solą, pieprzem do smaku. Słoiczek zakręcić i potrząsać energicznie aż wszystkie składniki się połączą.

Na talerzu rozłożyć sałatę. Na sałacie ułożyć pokrojoną gruszkę i ser. Całość polać sosem, posypać pokrojonymi orzechami i udekorować połówkami. Smacznego!