makarena1011

makarena1011

Szef Kuchni
[Przepisów: 104]

Gruszkowa surówka z brązowym cukrem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo słodka owocowa surówka

Gruszkowa surówka z brązowym cukrem

Składniki:

Gruszkowa surówka z brązowym cukrem

 

  • 5 małych twardych gruszek
  • 3 jabłka
  • 150 ml białego wytrawnego wina
  • 1 łyżka drobnego brązowego cukru
  • 15 dag suszonych fig
  • sok wyciśnięty z połówki cytryny

Sposób przygotowania:

Gruszkowa surówka z brązowym cukrem
Owoce umyć, obrać i usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę. Figi pokroić w paski. Przygotować sos: cukier wsypać do wina. Mieszać, aż się rozpuści. Wtedy wlać sok z cytryny. Takim sosem polać wymieszane jabłka, gruszki i figi.