lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Gryczane kotleciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zdrowe nie znaczy niesmaczne ale inne w smaku .

Gryczane kotleciki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gryczane kotleciki

 

Sposób przygotowania:

Gryczane kotleciki
Marchew myjemy obieramy i ścieramy ja jarzeniówce . To samo robimy z pietruszką . Czosnek obieramy i kroimy w plasterki . Wszytko razem wkładamy do garnka z masłem i przyprawami ,trzymamy na gazie z 20 minut i smażymy. Dodajemy kaszę zalewamy 3 szklankami wody można dodać trochę jarzynki . Gotujemy pod przykryciem do miękkości . Studzimy dodajemy roztrzepane jajko mieszamy. Obtaczamy w mące i smażymy na oleju Podajemy z sosem albo same .
Gryczane kotleciki
Przygotowujemy skladniki i przyprawy do sporządzenia farszu
Gryczane kotleciki
Warzywa wkładamy do garnka z czosnkiem i przyprawami smazymy na maśle
Gryczane kotleciki
dodajemy kasze nie palona i zalewamy trzema szklankami wody gotujemy do miekkości
Gryczane kotleciki
Do ostudzonego farszu dodajemy jajko mieszamy i smazymy kotleciki