paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

gryczane krokiety

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ogólnie znane danie z dodatkiem nowego składnika staje się potrawą o zupełnie nowych walorach smakowych

gryczane krokiety

Składniki:

gryczane krokiety

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

gryczane krokiety
Z leka, wody, mąki, jaj oraz szczypty soli robimy ciasto naleśnikowe. Z powstałego ciasta smażymy naleśniki jak zazwyczaj. Poszatkowaną kapustę gotujemy w osolonej wodzie. Podobnie zrób z udkami z kurczaka. W wodzie z ud ugotuj kasze. Udka Po wystygnięciu obierz z mięsa, które następnie z kaszą i kapustą zmiel maszynką. Powstały farsz dopraw solą i pieprzem według uznania. Gotowe nadzienie rozprowadzaj na naleśnikach które zwijaj tworząc krokiety. Każdego krokieta smaż na oleju na złoto