szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Grzane winko

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Aromatyczne winko na zimowe wieczory.

Grzane winko Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grzane winko

 

Sposób przygotowania:

Grzane winko
Pomarańcze kroimy na plasterki lub półplasterki. Wino przelewamy do garnka. Dodajemy laskę cynamonu i goździki i podgrzewamy. Dodajemy rodzynki, sliwki i pokrojoną pomarańczę. Wino gotujemy na małym ogniu, tak długo aż będzie gorące, ale należy uważać, aby nie doprowadzić do zagotowania. Po wyłączeniu dodajemy miód, całośc mieszamy i przelewamy do kubków lub szklanek.
Grzane winko
Potrzebujemy wino miód pomarańcze i przyprawy
Grzane winko
Pomarańcze kroimy na plasterki lub półplasterki
Grzane winko
Wino gotujemy z pomarańcża przyprawami śliwkami i rodzynkami
Grzane winko
Pod koniec dodajemy miód i mieszamy całośc.

Tagi:

śliwki