kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Grzanki maślane.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Grzanki najlepiej smakują na ciepło.

Grzanki maślane.

Składniki:

Grzanki maślane.

 

  • 5 kawałków chleba tostowego
  • ćwierć kostki masła
  • 10 dag sera feta
  • 5 plasterków salami
  • parę oliwek około 10
  • 80 gram sera parmezanu
  • 3 stołowe łyżki ketchupu
  • 3 stołowe łyżki majonezu
  • pół łyżeczki sproszkowanej papryki
  • pół łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:

Grzanki maślane.
Chleb tostowy z obu stron masłem.Układamy na blachę wyłożoną pergaminem.Na grzanki polewamy odrobinę ketchupu. Kładziemy plasterek salami,przekrojone na pół oliwki, odrobinę pokruszonego sera feta,posypujemy startym parmezanem i polewamy odrobiną ketchupu.Grzanki doprawiamy papryką w proszku i pieprzem.Grzanki pieczemy w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach około 20 minut. Do momentu kiedy będą lekko zarumienione.Po wyjęciu grzanki przekroić na pół.