mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Grzanki na słodko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Są niedrogie, można wykorzystać resztki 'starszego chlebka'. I ten cudowny zapach cynamonu roznoszący się po całym domu...:)

Grzanki na słodko

Składniki:

Grzanki na słodko

 

  • bułka wrocławska lub chleb (kilka kromek)
  • jajko
  • pół szklanki mleka
  • cukier
  • cynamon
  • odrobina masła do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Grzanki na słodko
Bułkę (chleb) pokrój na kromki. Wymieszaj w miseczce jajko, mleko, cukier i cynamon. Na patelni rozgrzej masło. Jeśli obawiasz się przypalenia masła najpierw na patelnie nalej troszkę oleju, a gdy się rozgrzeje wrzuć kawałeczek masła. Każdą kromkę zanurzaj z obu stron w panierce jajeczno-mlecznej.
Smaż z obu stron na złoto. Najlepsze są jeszcze ciepłe.

Tagi:

jajko chleb jajka