belerini

belerini

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Grzanki neapolitańskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo proste i na prawdę pyszne. Polecam!!!

Grzanki neapolitańskie

Składniki:

Grzanki neapolitańskie

 

  • kromki chleba 6 szt
  • ser żółty 15 dag
  • olej 2 łyżki
  • koreczki anchois 6-9 koreczków
  • pomidory 3 szt
  • bazylia
  • majeranek
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Grzanki neapolitańskie
Na blasze wysmarowanej olejem ułożyć kromki chleba, na nich cienkie plastry sera, na każdym na krzyż koreczki anchois, a na nich plastry pomidora, posypać ziołami i pieprzem. Zapiekać w gorącym piekarniku. Wyjąć, gdy ser zacznie się topić.

Tagi:

sery chleb ser