olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Grzanki z pastą sardynkową

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smakowite krakersy brydżowe z lekką, wyśmienitą pastą z sardynek i serem, idealne do alkoholu :)

Grzanki z pastą sardynkową

Składniki:

Grzanki z pastą sardynkową

 

  • 25dag solonych sardynek
  • kilka łyżek ketchupu
  • 25dag lekko obsuszonego i startego sera żółtego
  • przyprawa do ryb
  • krakersy brydżowe

Sposób przygotowania:

Grzanki z pastą sardynkową
Sardynki oczyścić, zemleć (aby pozbyć się zapachu z maszynki, wystarczy ją namoczyć niedługo w zimnej wodzie z dodatkiem octu), dodać starty ser i tyle łyżek ketchupu, aby powstała gęsta masa. Doprawić do smaku odrobiną przyprawy do ryb i nałożyć niewielkie porcyjki na krakersy. Następnie całość posypać startym serem i wstawić na 5 minut do piekarnika nagrzanego na 220 stopni Celsjusza. Najlepsze z piwem lub winem :)