Pasje Jolki

Pasje Jolki

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 96]

Grzanki z salami, brie i pomidorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybka przekąska lub kolacja i bardzo smaczna, trochę kaloryczna ale czasem można sobie pozwolić. Z dodatkiem czarnego pieprzu jest jeszcze smakowiciej.

Grzanki z salami, brie i pomidorem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Grzanki z salami, brie i pomidorem

 

  • 7-8 kromek chleba pszennego
  • łyżka masła
  • pół szklanki sosu pomidorowego lub ketchupu
  • 10 plastrów salami
  • 1 krążek sera brie lub camembert
  • 2 średnie pomidory
  • łyżeczka pieprzu czarnego

Sposób przygotowania:

Grzanki z salami, brie i pomidorem
Kromki chleba posmaruj cienko masłem a następnie sosem pomidorowym lub ketchupem. Salami pokrój na cienkie plastry i ułóż je na chlebkach. Na salami poukładaj cienkie plastry sera brie lub camemberta. Na serze ułóż pokrojone kawałki pomidora, całość przyprósz czarnym pieprzem.

Zapiekaj w piekarniku przez 15 -20 minut w 200°C termo obieg.

Smacznego
Grzanki z salami, brie i pomidorem
Kromki posmaruj cienko masłem, sosem pomidorowym i ułóż na nim salami
Grzanki z salami, brie i pomidorem
Na cienko pokrojonym salami ułóż plasterki brie
Grzanki z salami, brie i pomidorem
Na brie ułóż plastry świeżego pomidora i posyp pieprzem, Zapiekaj około 15 -20 minut w 200°C

Tagi:

pomidory