Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Grzanki z salami i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna i jakże inna przekąska.

Grzanki z salami i mozzarellą

Składniki:

Grzanki z salami i mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Grzanki z salami i mozzarellą
Pomidory i mozzarellę pokroić w plasterki. Oderwać listki bazylii od łodyżek. Jajka roztrzepać z mlekiem, solą pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Tosty włożyć na chwile do przygotowanej mieszanki. Połowę (4) obłożyć plastrami salami, pomidorami, bazylią i moz -zarellą, przykryć pozostałymi tostami. Brzegi mocno docisnąć. Rozgrzać olej na patelni, podsmażyć tosty z obu stron na złoty kolor. Zdjąć, przestudzić. Przed podaniem podzielić wszystkie grzanki wzdłuż przekątnej.

Tagi:

jajko jajka