pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Grzanki z serem kozim i pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

grzanki o bardzo wyraźnym smaku

Grzanki z serem kozim i pesto Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Grzanki z serem kozim i pesto

 

  • 1 bagietka,
  • 15 dag ser kozi,
  • 1 pomidor,
  • 4 łyżeczki pesto,
  • 4 łyżki oliwa extra vergin

 

Sposób przygotowania:

Grzanki z serem kozim i pesto
Bagietkę kroimy w kromki i smarujemy z jednej strony oliwą. Na kromkę kładziemy plasterek pomidora, smarujemy odrobiną pesto i na wierzch kładziemy plasterek sera koziego (ja używałem sera koziego z ziołami włoskimi, jeśli używamy zwykłego sera koziego możemy jeszcze posypać odrobiną ziół prowansalskich). Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 °C i pieczemy do roztopienia sera i zarumienienia bagietki (ok. 12 minut). Serwować ciepłe.
Grzanki z serem kozim i pesto
Przed pieczeniem

Tagi:

sery ser pesto