agnieszka2912

agnieszka2912

Kucharz
[Przepisów: 4]

Grzebyczki z ciasta półfrancuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

ciasteczka są bardzo proste do wykonania:)

Grzebyczki z ciasta półfrancuskiego

Składniki:

Grzebyczki z ciasta półfrancuskiego

Sposób przygotowania:

Grzebyczki z ciasta półfrancuskiego

z podanych wyżej składników zagniatamy ciasto. Pozostawiamy na 2 godziny w temperaturze pokojowej. Po 2 godz. rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 0,5 cm. Wycinamy małe prostokąty i na każdy prostokąt kładziemy marmoladę, składamy na pół, sklejamy. Końce przecinamy nożem i lekko zaginamy ciastka w półkole. Pieczemy w temp. 200 stopni aż ciastka się zarumienią. Po wyjęciu z piekarnika, jeszcze gorące- posypujemy cukrem pudrem.