ooleskaa

ooleskaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Grzybek ooleski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny sposób na słodkie śniadanie.

Grzybek ooleski

Składniki:

Grzybek ooleski

 

 

Sposób przygotowania:

Grzybek ooleski
Jajka myjemy, rozbijamy i oddzielamy białko od żółtka. Pianę ubijamy na sztywno (możemy dodać szczyptę soli). Żółtka ucieramy dokładnie z cukrem, dodajemy do nich mąkę i dokładnie mieszamy. Następnie łączymy delikatnie z ubitą pianą. Masę wylewamy na rozgrzaną patelnie i smażymy placek z obu stron na złoty kolor. Podajemy na gorąco z dżemem, cukrem pudrem lub bitą śmietaną.

Tagi:

jajko jajka