madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Grzybiarz drożdżowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przypomina pizzę, super sprawdza się jako kolacja ale także jako przekąska na towarzyskim spotkaniu.

Grzybiarz drożdżowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grzybiarz drożdżowy

 

 

Sposób przygotowania:

Grzybiarz drożdżowy
Drożdże ucieramy z cukrem i letnią wodą, a następnie pozostawiamy aby drożdże wyrosły. Do przesianej mąki pszennej wymieszanej z solą dodajemy wyrośnięte drożdże i wyrabiamy jednolite ciasto i także pozostawiamy do wyrośnięcia. W tym czasie obieramy cebulę i kroimy w kosteczkę a także boczek. Grzyby oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki a następnie podsmażamy na oleju razem z pokrojoną w kostkę cebulką i przyprawiamy do smaku solą oraz mielonym czarnym pieprzem. Boczek także podsmażamy. Ciasto rozwałkowujemy na okrągły placek. Posypujemy podsmażonymi grzybami z cebulą i boczkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 20 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia posypujemy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach.
Grzybiarz drożdżowy
Drożdże ucieramy z cukrem i letnią wodą
Grzybiarz drożdżowy
Grzyby podsmażamy z pokrojoną w kostkę cebulką
Grzybiarz drożdżowy
Ciasto rozwałkowujemy na placek i układamy na blasze
Grzybiarz drożdżowy
Na cieście układamy przygotowane składniki

Tagi:

sery grzyby ser