Slawek_P

Slawek_P

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Kuchnia polska z produktami Hortex

Grzybowa wariacja

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zdrowa i pyszna zupa grzybowa z warzywami i mrożoną mieszanką warzyw i grzybów Hortex. Pyszne leśne grzyby i warzywa w postaci gorącej zupy rozgrzeją w zimowe dni.

Grzybowa wariacja

Składniki:

Grzybowa wariacja

 

Sposób przygotowania:

Grzybowa wariacja
Udka kurczaka wkładamy do garnka z wodą i gotujemy. W trakcie gotowania zbieramy pianę z powierzchni wody. Po około 20 minutach wrzucamy obrane i umyte warzywa z włoszczyzny. Gotujemy kolejne 40 minut a następnie wyjmujemy kurczaka i warzywa które kroimy w kostkę i wrzucamy z powrotem do garnka z wywarem. Również dodajemy mrożoną zupę grzybową Hortex i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy około 25 min. Gotowe! Smacznego! Jeśli ktoś lubi można zabielić zupę gęstą śmietaną.