2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1356]

Grzyby duszone pasteryzowane

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Tak przygotowane grzyby będą świetnym półproduktem na sosik ,z którym wyśmienicie będzie smakowało każde mięso

Grzyby duszone pasteryzowane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grzyby duszone pasteryzowane

Sposób przygotowania:

Grzyby duszone pasteryzowane
Przebrane oczyszczone i wymyte grzyby włożyć do rondla przekładając je cebulą (wcześniej pokroić ją w plasterki) Dodać wszystkie przyprawy wymienione w składnikach .Dusić grzyby pod przykryciem na małym ogniu. Z wody i octu przyrządzić zalewę wlać do grzybów i dusić jeszcze kilka minut wkładać gorące do słoików zalać zalewą i pasteryzować około 5 minut. Przechowywać w suchym i ciemnym pomieszczeniu.
Grzyby duszone pasteryzowane
obieramy grzyby leśne i gotujemy tak jak w przepisie
Grzyby duszone pasteryzowane
wkładamy do umytych i wyparzonych słoików
Grzyby duszone pasteryzowane
gdy grzyby sie gotują w między czasie robimy zalewę
Grzyby duszone pasteryzowane
po włożeniu do słoików i zalaniu zalewą pasteryzujemy 5 minut

Zobacz film: Risotto grzybowe

Tagi:

grzyby