2milutka

2milutka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1163]

Grzyby duszone pasteryzowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowane grzyby będą świetnym półproduktem na sosik ,z którym wyśmienicie będzie smakowało każde mięso

Grzyby duszone pasteryzowane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grzyby duszone pasteryzowane

Sposób przygotowania:

Grzyby duszone pasteryzowane

Przebrane oczyszczone i wymyte grzyby włożyć do rondla przekładając je cebulą (wcześniej pokroić ją w plasterki) Dodać wszystkie przyprawy wymienione w składnikach .Dusić grzyby pod przykryciem na małym ogniu. Z wody i octu przyrządzić zalewę wlać do grzybów i dusić jeszcze kilka minut wkładać gorące do słoików zalać zalewą i pasteryzować około 5 minut. Przechowywać w suchym i ciemnym pomieszczeniu.