2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Grzyby i spółka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Danie które powstało pod wpływem chwili z tego co pozostało w lodówce,może nie wygląda rewelacyjnie ale smakuje dobrze,zrobiłam mężowi na śniadanko-powiedział że nic więcej do szczęścia mu nie potrzeba!

Grzyby i spółka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Grzyby i spółka

 

  • 25 dag maślaków
  • 3 jajka
  • 15 dag ugotowanego makaronu-dowolny (u mnie nitki)
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • sól morska do smaku
  • biały pieprz do smaku
  • natka pietruszki do posypania

Sposób przygotowania:

Grzyby i spółka
Grzyby oczyścić z igliwia i mchu obrać skórki z kapeluszy,oczyścić trzonki,opłukać pokroić na plastry. Wrzucić na sucha patelnię i mieszając od czasu do czasu odparować z nadmiaru wody,dodać masło i pokrojoną w kosteczkę cebulę dusić pod przykryciem aż będą miękkie,wrzucić ugotowany makaron,poczekać chwilę aż będzie gorący wbić jajka,doprawić do smaku solą i pieprzem,zamieszać,trzymać na patelni aż jajka się zetną,gorącą potrawę nakładać na talerze posypać posiekaną natką pietruszki i podawać.
Grzyby i spółka
maślaki oczyszczamy cebulę drobno siekamy
Grzyby i spółka
grzyby dusimy na suchej patelni potem dodajemy masło
Grzyby i spółka
do uduszonych grzybów dodajemy ugotowany makaron wbijamy jajka