Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Grzyby leśne z grilla

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przygotować marynatę, czosnek rozgnieść z solą na jednorodną pastę...

Grzyby leśne z grilla

Składniki:

Grzyby leśne z grilla

 

  • ½ kg grzybów (kapeluszy jeśli duże)

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Grzyby leśne z grilla

Przygotować marynatę, czosnek rozgnieść z solą na jednorodną pastę. W odpowiednim naczyniu wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy, używając trzepaczki do jajek mieszać z powoli wlewaną oliwą.

Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć. W misce zalać przygotowaną marynatą i marynować przez około 30 minut. Tak przygotowane grzyby odsączyć z nadmiaru marynaty, nabijać na szpadki do grillowania i piec przez 4 minuty na dobrze nagrzanym grillu.