Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Grzyby marynowane.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Marynowane grzybki w zalewie która zabija zapach octu.

Grzyby marynowane. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grzyby marynowane.

 

 

Sposób przygotowania:

Grzyby marynowane.
Grzybki wybieramy niewielkie, całe bez uszkodzeń. Kapelusze dokładnie myjemy. W garnku gotujemy wodę i solimy jak na makaron. Do wrzątku wrzucamy grzyb i na bardzo wolnym ogniu gotujemy około 10 min. Gdy grzyby się gotują, my w tym czasie wkładamy do garnka wszystkie składniki na zalewę i doprowadzam do wrzenia, Gotujemy nie więcej jak 5 min. Ugotowane grzyby delikatnie odcedzam. Nakładamy łyżką do czystych słoików, tak do 3/4 wysokości. Zalewamy gorącą, przecedzoną przez sitko zalewą , zakręcamy i gotowe.
Grzyby marynowane.
W marynowaniu najlepiej sprawdzają się młode grzybki.
Grzyby marynowane.
Składniki na zalewę wkładamy do garnka i gotujemy.

Tagi:

grzyby