aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Grzyby marynowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo dobre marynowane grzyby, polecam!

Grzyby marynowane

Składniki:

Grzyby marynowane

 

Sposób przygotowania:

Grzyby marynowane
Grzyby leśne myjemy, oczyszczamy dokładnie, nóżki odcinamy od kapeluszy. Zalewamy wodą i gotujemy 15 minut w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i wkładamy do umytychsłoików. Wodę, ocet, gorczycę, ziele angielskie i liść laurowy i pokrojoną w piórka cebulę zagotowujemy razem. Przygotowaną gorącą zalewą zalewamy grzyby w słoikach. Zakręcamy. Pasteryzujemy 10 minut.

Tagi:

grzyby