goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Grzyby marynowane z marchewką i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Taka mieszanka leśnych grzybów to świetna przekąska oraz super dodatek do sałatek

Grzyby marynowane z marchewką i cebulką

Składniki:

Grzyby marynowane z marchewką i cebulką

 

 

 

Sposób przygotowania:

Grzyby marynowane z marchewką i cebulką
Oczyszczone leśne grzyby dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, następnie kroimy na niewielkie kawałki (małe grzyby w całości) i sparzamy. Z podanych składników przygotowujemy zalewę - zagotowujemy wodę z cukrem i octem, dodając przyprawy. Do wyparzonych słoików przekładamy grzyby wraz z z podgotowaną w zalewie marchewką i cebulą (plasterki). Grzyby zalewamy wrząca zalewą. Słoiki pasteryzujemy około15-20 minut.