pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Grzyby smażone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

aromatyczne prawdziwki z patelni

Grzyby smażone Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grzyby smażone

 

 

Sposób przygotowania:

Grzyby smażone
Słoninę lub boczek podsmażamy na patelni. Dodajemy cebulę pokrojoną w talarki. Smażymy kilka minut, aż boczek się będzie wytapiał. Dodajemy grubo pokrojone prawdziwki. Wrzućmy liść laurowy i ziele angielskie. Owoce jałowca oraz kolendrę ubijamy w moździerzu i dodajemy go grzybów, gdy zaczną puszczać soki. Smażymy do momentu wyparowania soków.
Grzyby smażone
Smażenie grzybów
Grzyby smażone
Grzyby usmażone