Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Grzyby w śmietanie

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Uwielbiam grzyby w każdej postaci!

Grzyby w śmietanie

Składniki:

Grzyby w śmietanie

 

  • 1kg leśnych grzybów ( najlepiej mieszanych),
  • smalec,
  • 2 duże szt cebula,
  • 20 dag dobra śmietana,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Grzyby w śmietanie
Grzyby myjemy pod bieżącą wodą bardzo dokładnie. Kroimy w niezbyt cienkie kawałeczki. Smalec rozgrzewamy w garnku ( 1 duża łyżka) i szklimy na nim pokrojoną w kostkę cebulę. dokładamy grzyby, zmniejszamy ogień pod garnkiem i często mieszając dusimy ok. 1 godz. Doprawiamy solą i pieprzem i zaprawiamy śmietaną! SMACZNEGO!

Tagi:

grzyby