Strona główna Grzyby w śmietanie

Grzyby w śmietanie

Grzyby « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Grzyby w śmietanie offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Grzyby w śmietanie
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Grzyby w śmietanie to idealny dodatek do kopytek, ziemniaków oraz klusek śląskich. Zobacz przepis na grzyby w śmietanie.


trudność: łatwe
czas:

Grzyby w śmietanie - SKŁADNIKI:

  • 3/4 szkl posiekanej cebuli
  • 4 łyżki masła
  • 75dag świeżych grzybów, lub pieczarek pokrojonych na plasterki
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • 1 szklanki gęstej śmietany

Grzyby w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę smażyć na 2 łyżkach rozgrzanego masła przez 10 minut na małym ogniu, mieszając kilkakrotnie, następnie wybrać łyżką cedzakową, odstawić. Włożyć pozostałe masło do garnka, w którym smażono cebulę, rozgrzać, wsypać gzrybki, dusić 10 minut często mieszając. Cebulę włożyć do grzybów, przyprawić solą, pieprzem i papryką, zamieszać, dusić dalsze 5 minut. Zalać śmietaną, wymieszać, podgrzewać przez 1-2 minuty stale mieszając.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Grzyby w śmietanie (strona 1 z 1)  
Gość

ullla
gość

2008-09-20 19:34
całkiem niezłe. Ja pod koniec dodaje posiekanego koperku. Smak i zapach super.
Skomentuj
Oceń:
0
elutka

elutka
offline

2008-12-31 09:33
to jest pycha
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Naleśniki z pieczarkami i kremowym sosem Jesienna zapiekanka ziemniaczano-grzybowa Kartoflanka z leśnymi grzybkami
Tarta z kurkami i cebulą Pierogi z kapustą, grzybami i golonką Rolowany boczek z grzybami leśnymi
Kapusta z grzybami i majerankiem Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą Omlet ze smardzami
Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym Pierogi z zielonawymi gołąbkami Jajecznica z kanią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane