Strona główna Grzyby w śmietanie

Grzyby w śmietanie

Grzyby « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Grzyby w śmietanie offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Grzyby w śmietanie
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Grzyby w śmietanie to idealny dodatek do kopytek, ziemniaków oraz klusek śląskich. Zobacz przepis na grzyby w śmietanie.


trudność: łatwe
czas:

Grzyby w śmietanie - SKŁADNIKI:

  • 3/4 szkl posiekanej cebuli
  • 4 łyżki masła
  • 75dag świeżych grzybów, lub pieczarek pokrojonych na plasterki
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • 1 szklanki gęstej śmietany

Grzyby w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę smażyć na 2 łyżkach rozgrzanego masła przez 10 minut na małym ogniu, mieszając kilkakrotnie, następnie wybrać łyżką cedzakową, odstawić. Włożyć pozostałe masło do garnka, w którym smażono cebulę, rozgrzać, wsypać gzrybki, dusić 10 minut często mieszając. Cebulę włożyć do grzybów, przyprawić solą, pieprzem i papryką, zamieszać, dusić dalsze 5 minut. Zalać śmietaną, wymieszać, podgrzewać przez 1-2 minuty stale mieszając.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Grzyby w śmietanie (strona 1 z 1)  
Gość

ullla
gość

2008-09-20 19:34
całkiem niezłe. Ja pod koniec dodaje posiekanego koperku. Smak i zapach super.
Skomentuj
Oceń:
0
elutka

elutka
offline

2008-12-31 09:33
to jest pycha
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym Pierogi z zielonawymi gołąbkami Jajecznica z kanią
Jajecznica z boczniakami Pierogi z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami Krokiety z farszem ryżowo kurkowym
Marynowane opieńki Zupa kurkowa z makaronem Risotto pełne jesieni
Pizza z aromatycznymi kurkami Sos grzybowo-śmietanowy Zupa ze świeżymi opieńkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane