Grzyby w sosie do słoika

Dodatki, Grzyby « poprzedni | następny »
kamil0993 - Przepis na: Grzyby w sosie do słoika offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 39
Grzyby w sosie do słoika
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Przepis dostałem od babci - jest sprawdzony - smakuje znakomicie.


trudność: średne
czas:

Grzyby w sosie do słoika - SKŁADNIKI:

  • 1 kg dowolnych świeżych grzybów leśnych
  • szklanka oleju
  • szklanka wody
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki octu
  • łyżka mielonej słodkiej papryki
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 0,5 kg cebuli
  • sól
  • pieprz
  • 2-3 listki laurowe
  • kilka plasterków surowej marchewki do smaku

Grzyby w sosie do słoika - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby dokładnie oczyszczamy, obgotowujemy i odcedzamy. Cebulę kroimy na półplasterki obsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju na żółty kolor. Dodajemy do grzybów. Grzyby i cebulę dusimy na patelni. Wlewamy wodę, dodajemy cukier, ocet, olej przyprawy i koncentrat pomidorowy. Dusimy około 15 minut. Pod koniec duszenia doprawiamy zieloną papryką, mieszamy. Gorącą potrawę wkładamy do słoików, mocno zakręcamy i pasteryzujemy około 15 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Grzyby w sosie do słoika (strona 1 z 1)  
mmmariola83

mmmariola83
offline

2012-02-24 01:49
świetny przepis :)sama też zrobiłam i smakuje nieziemsko :) polecam wszystkim
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Kapusta pekińska na ciepło z marchewką Nutella śliwkowa  Surówka z czerwonej kapusty
Fasolka smażona na maśle z bułka tartą Marchewka z groszkiem i brokułami Paszteciki drożdżowe inaczej
Kanapkowa pasta serowa Szpinak z jajeczkiem Zakwas żytni domowy
Panierowany ser do obiadu Kapusta ze śmietaną Hummus sezamowy

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane