Grzyby w sosie do słoika

Dodatki, Grzyby « poprzedni | następny »
kamil0993 - Przepis na: Grzyby w sosie do słoika offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 39
Grzyby w sosie do słoika
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Przepis dostałem od babci - jest sprawdzony - smakuje znakomicie.


trudność: średne
czas:

Grzyby w sosie do słoika - SKŁADNIKI:

  • 1 kg dowolnych świeżych grzybów leśnych
  • szklanka oleju
  • szklanka wody
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki octu
  • łyżka mielonej słodkiej papryki
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 0,5 kg cebuli
  • sól
  • pieprz
  • 2-3 listki laurowe
  • kilka plasterków surowej marchewki do smaku

Grzyby w sosie do słoika - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby dokładnie oczyszczamy, obgotowujemy i odcedzamy. Cebulę kroimy na półplasterki obsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju na żółty kolor. Dodajemy do grzybów. Grzyby i cebulę dusimy na patelni. Wlewamy wodę, dodajemy cukier, ocet, olej przyprawy i koncentrat pomidorowy. Dusimy około 15 minut. Pod koniec duszenia doprawiamy zieloną papryką, mieszamy. Gorącą potrawę wkładamy do słoików, mocno zakręcamy i pasteryzujemy około 15 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Grzyby w sosie do słoika (strona 1 z 1)  
mmmariola83

mmmariola83
offline

2012-02-24 01:49
świetny przepis :)sama też zrobiłam i smakuje nieziemsko :) polecam wszystkim
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Kapusta biała z koperkiem i fasolką Kapusta czerwona z koperkiem Kapusta kiszona zasmażana z fasolą
Pasta twarogowa z cebulą i papryką Kapusta duszona z kalarepką Zasmażana kapusta z suszonymi grzybami
Prażona cebulka Mus dyniowy do potraw wszelakich Sałatka z kapusty do słoików
Smażone paluszki krabowe Placki ziemniaczane z dynią Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane