Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Guacamole - meksykańska pasta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Meksykańska pasta podawana tradycyjnie z nachosami lub chlebem. Bardzo smaczna i pełna ważnych dla zdrowia składników odżywczych.

Guacamole - meksykańska pasta

Składniki:

Guacamole - meksykańska pasta

 

Sposób przygotowania:

Guacamole - meksykańska pasta
Awokado przeciąć na pół i usunąć pestkę. Następnie warzywo pokroić na mniejsze kawałki i za pomocą blendera zmiksować na gładką masę. Dodać skórkę i sok z limonki, sól, pieprz oraz cayenne. Całość dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na około godzinę, żeby smaki się połączyły.

Podawać z pieczywem lub nachosami.