margolata

margolata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Guacamole na waflach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przeważnie guacamole jemy z tortillą, ale z waflami tez smakowało dobrze:)

Guacamole na waflach Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Guacamole na waflach

 

  • 3-4 wafle extra cienkie Good Food
  • 2 dojrzałe awokado
  • cebula
  • ząbek czosnku lub mini kostka knorr czosnek
  • 2 pomidory
  • chili, słodka papryka, sól, pieprz
  • sok z połowy cytryny (nie miałam limonki)
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Guacamole na waflach
Awokado przekrawamy na pół usuwamy pestkę, a miąższ wyjmujemy przy pomocy łyżeczki i rozdrabniamy widelcem. Cebulę i czosnek bardzo drobno kroimy (ja delikatnie przesmażam na maśle tak żeby się zarumieniły). Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki łączymy z awokado, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, szczyptą chili i słodkiej papryki. Dodajemy sok z cytryny i oliwę. Podajemy na liściu sałaty i waflach kukurydzianych Good Food. Smacznego.
Guacamole na waflach
Etap 1

Tagi:

awokado