Martyna239

Martyna239

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Gulasz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gulasz z marchewką i pieczarkami.

Gulasz Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz

 

  • 1 kg łopatki
  • 1 cebula
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2-3 marchewki
  • 3-4 łyżki mąki
  • przyprawa do gulaszu "Kamis"
  • kostka rosołowa
  • olej
  • sól, pieprz, słodka papryka

Sposób przygotowania:

Gulasz
Mięso z łopatki oczyszczamy, kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju, oprószając mąką. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki i przesmażamy. Dodajemy do mięsa. Marchewke obieramy, kroimy w plastry i dorzucamy do reszty składników. Całość zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową i zagotowujemy. Po około pół godzinie dodajemy 3-4 łyżeczki przyprawy do gulaszu. Gotujemy około 1 godzinę, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Jeśli sos jest za rzadki, zaprawiamy mąką. Podajemy z kluskami śląskimi lub kaszą.
Gulasz
Oprószone mąką mięso przesmażamy na patelni.
Gulasz
Cebulę kroimy w piórka, a marchewkę w plasterki.
Gulasz
Na oleju przesmażamy cebulę razem z pieczarkami.
Gulasz
Mięso i warzywa zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.