lenian

lenian

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Gulasz biwakowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny gulasz z kiełbasą

Gulasz biwakowy

Składniki:

Gulasz biwakowy

 

  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka białej fasoli
  • puszka kukurydzy
  • 2 opakowania sosu pomidorowego w proszku
  • 25 dag cienkiej kiełbasy
  • cebula, olej, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz biwakowy
Kiełbasę pokroić w kostkę, cebulę obrać, posiekać. W garnku rozgrzać kilka łyżek oleju, wrzucić cebulę i kiełbasę, podsmażyć. Sos pomidorowy wymieszać w wodzie, wlać do garnka z cebulą i kiełbasą.Zagotować. Fasolę i kukurydzę osączyć z zalewy, wrzucić do sosu, wymieszać. Gotować około 10 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem.