Strona główna Gulasz cielęcy z pieczarkami

Gulasz cielęcy z pieczarkami

Cielęcina « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Gulasz cielęcy z pieczarkami offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Gulasz cielęcy z pieczarkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gulasz z pieczarkami to dobry pomysł na obiad lub kolację.


trudność: średne
czas:

Gulasz cielęcy z pieczarkami - SKŁADNIKI:

Gulasz cielęcy z pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę. Następnie podsmażyć na 1 łyżce smalcu. Rumiane mięso podlać odrobiną wody, oprószyć solą i pieprzem, dusić pod przykryciem do miękkości. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na maśle. Pieczarki pokroić wsypać do cebuli i dusić około 10 minut. Z pozostałego smalcu i mąki zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z mięsem, dodać pieczarki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz cielęcy z pieczarkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Cielęcina
Zapiekanka ziemniaczana z cielęciną i burakami Świąteczna wędlina Paprykowa zupa gulaszowa
Gulasz  z oliwkami Gulasz cielęcy z brokułami Sznycel po wiedeńsku
Duszona cielęcina z maderą i grzybami Cielęcina duszona w cebuli Polędwiczki w otulone wiejskim twarogiem i ziołami
Makaron zapiekany z pulpecikami cielęcymi Cielęcina w occie balsamicznym i pomarańczach Roladki cielęce w sosie grzybowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane