Strona główna Gulasz cielęcy z pieczarkami

Gulasz cielęcy z pieczarkami

Cielęcina « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Gulasz cielęcy z pieczarkami offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2427
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Gulasz cielęcy z pieczarkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gulasz z pieczarkami to dobry pomysł na obiad lub kolację.


trudność: średne
czas:

Gulasz cielęcy z pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg cielęciny bez kości
  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki smalcu
  • 2 łyżki mąki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Gulasz cielęcy z pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę. Następnie podsmażyć na 1 łyżce smalcu. Rumiane mięso podlać odrobiną wody, oprószyć solą i pieprzem, dusić pod przykryciem do miękkości. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na maśle. Pieczarki pokroić wsypać do cebuli i dusić około 10 minut. Z pozostałego smalcu i mąki zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z mięsem, dodać pieczarki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz cielęcy z pieczarkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Cielęcina
Sznycel po wiedeńsku Duszona cielęcina z maderą i grzybami Cielęcina duszona w cebuli
Polędwiczki w otulone wiejskim twarogiem i ziołami Makaron zapiekany z pulpecikami cielęcymi Cielęcina w occie balsamicznym i pomarańczach
Roladki cielęce w sosie grzybowym Sos z cielęcego serduszka Cielęcina w aromatycznym sosie z podgrzybków
Pieczona cielęcina Cielęce pulpety w sosie pomidorowym Kotlety mielone pyszne wg Moni

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane