Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2434]

Gulasz cielęcy z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gulasz z pieczarkami to dobry pomysł na obiad lub kolację.

Gulasz cielęcy z pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz cielęcy z pieczarkami

Sposób przygotowania:

Gulasz cielęcy z pieczarkami

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę. Następnie podsmażyć na 1 łyżce smalcu. Rumiane mięso podlać odrobiną wody, oprószyć solą i pieprzem, dusić pod przykryciem do miękkości. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na maśle. Pieczarki pokroić wsypać do cebuli i dusić około 10 minut. Z pozostałego smalcu i mąki zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z mięsem, dodać pieczarki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować.

Redakcja poleca: