Strona główna Gulasz cielęcy z pieczarkami

Gulasz cielęcy z pieczarkami

Cielęcina « poprzedni | następny »
Krakowianka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
zdjęcia: 1 z 3
Gulasz cielęcy z pieczarkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gulasz z pieczarkami to dobry pomysł na obiad lub kolację.


trudność: średnie
czas:

Gulasz cielęcy z pieczarkami - SKŁADNIKI:

Gulasz cielęcy z pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę. Następnie podsmażyć na 1 łyżce smalcu. Rumiane mięso podlać odrobiną wody, oprószyć solą i pieprzem, dusić pod przykryciem do miękkości. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na maśle. Pieczarki pokroić wsypać do cebuli i dusić około 10 minut. Z pozostałego smalcu i mąki zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z mięsem, dodać pieczarki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz cielęcy z pieczarkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Cielęcina
Pieczeń z mielonej cielęciny Cielęcina z kolorową jajecznicą Pieczeń cielęca z pomarańczą
Rolada cielęca z włoską kapustą i papryką Kotleciki z mietą i przyprawami Rolada cielęca z grzybami
Gicz cielęca w ziemniakach Kotleciki na bogato Cielęcina panierowana
Cielęca pieczeń z winogronami Zapiekanka ziemniaczana z cielęciną i burakami Świąteczna wędlina

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane