Strona główna Gulasz cygański z ziemniakami

Gulasz cygański z ziemniakami

Gulasze « poprzedni | następny »
luna19 - Przepis na: Gulasz cygański z ziemniakami offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 572
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Gulasz cygański z ziemniakami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

gulasz cygański dla wszystkich


trudność: łatwe
czas:

Gulasz cygański z ziemniakami - SKŁADNIKI:

  • 600 g mięsa wieprzowego (szynka, łopatka)
  • 3 marchewki
  • 1 średni por
  • 2 liście selera
  • szczypta papryki słodkiej
  • szczypta papryki ostrej
  • szczypta majeranku
  • szczypta lubczyku
  • szczypta tymianku
  • szczypta gorczycy białej
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 0,5 szkl bulionu
  • tłuszcz do smażenia
  • 2 łyżki oliwy

Gulasz cygański z ziemniakami - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć osuszyć i pokroić w sporą kostkę o boku ok 2,5 cm. posypać wymieszanymi przyprawami, skropić odrobinę oliwą i wymieszać, odstawić w chłodne miejsce , cebulę kroimy w piórko, marchewkę kawałki w 3-4 centymetrowe. Na patelni rozgrzać trochę tłuszczu, włożyć mięso i przyrumienić z każdej strony, dodać cebulę i marchewkę. Podsmażyć na ostrym ogniu kilka minut, następnie podlać bulionem. Dodać posiekanego pora i listki drobno pokrojone selera, dusić do miękkości ok 40 min.. Pod koniec dodać pomidor pokrojony w kostkę odparować potrawę. Podawać z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem, dodatkowo można podać sałatkę lub pomidory z cebulką


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz cygański z ziemniakami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
Dynia z kiełbasą Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Dyniowy gulasz z karkówką
Gulasz z grzybami Placuszki ziemniaczane po węgiersku z dynią Kurczak w papryce
Placki ziemniaczano-dyniowe z gulaszem Gulasz z kiełbasą i teriyaki Wątróbki z kurczaka z pieczarkami
Potrawka z kurczaka, grzybów i dyni Gulasz z parówek Placek ziemniaczany z gulaszem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj