eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Gulasz do placków Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Cztero składnikowy gulasz do placków ziemniacznych.

Gulasz do placków Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz do placków Eli

 

  • 1/2 kg piersi kurczaka
  • 1/2 kg łopatki wieprzowej
  • 1.2 kg kiełbasy zwyczajnej
  • 1/2 kg kurek
  • 3 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 1 kostka mięsna
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżki mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Gulasz do placków Eli
Kurki oczyścić,umyć i dobrze odsączyć.Mięsa umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę.Cebule drobno posiekać.Czosnek przecisnąć przez praskę.Kiełbasę obrać z osłonek i pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać masło,dodać kurki,1/3 cebuli,pieprz,sól i smażyć aż odparuje sok.Pokrojoną kiełbasę przesmażyć na patelni.W rondlu rozgrzać olej,dodać pokrojone mięsa i smażyć aż mięso się zrumieni.Do mięsa dodać resztę cebuli,czosnek,kostkę mięsną i razem smażyć aż cebula się zeszkli.Gulasz podlać wodą i dusić.Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać kiełbasę,kurki i jeszcze dusić do miękkości.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do gulaszu i zagotować.Gulasz można podawać do placków,ryżu,makaronu.Smacznego!
Gulasz do placków Eli
W rondlu rozgrzać olej,dodać pokrojone mięsa i smażyć aż mięso się zrumieni.
Gulasz do placków Eli
Pokrojoną kiełbasę przesmażyć na patelni.
Gulasz do placków Eli
Do mięsa dodać resztę cebuli,czosnek,kostkę mięsną i razem smażyć aż cebula się zeszkli.
Gulasz do placków Eli
Na patelni rozgrzać masło,dodać kurki,1/3 cebuli,pieprz,sól i smażyć aż odparuje sok.