Strona główna Gulasz do placków ziemniaczanych

Gulasz do placków ziemniaczanych

Gulasze « poprzedni | następny »
goofy9 - Przepis na: Gulasz do placków ziemniaczanych offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1015
Gulasz do placków ziemniaczanych
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Niezastąpiony jako dodatek do placków ziemniaczanych.


trudność: średne
czas:

Gulasz do placków ziemniaczanych - SKŁADNIKI:

Gulasz do placków ziemniaczanych - PRZYGOTOWANIE:

Mięso oczyszczamy, osuszamy,. kroimy w paseczki. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki, dymkę w większe kawałki. Mięso podsmażamy na oleju, doprawiamy. Gdy się zrumieni dodajemy pieczarki, dymkę. Smażymy całość. Następnie podlewamy białym winem i kremówką. Gotujemy, aż sos zgęstnieje. Na koniec zagęszczamy mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną zimnej wody. Doprawiamy do smaku. Placki ziemniaczane przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sosem, wierzch posykujemy posiekaną natką pietruszki i startym na tarce serem żółtym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz do placków ziemniaczanych  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
Placek ziemniaczany z gulaszem Gulasz z kluseczkami Leczo z pulpetami  i suszonymi jabłkami
Gulasz z pieczarkami i papryką Chrupiące placuszki z gulaszem Gulasz  z oliwkami
Gulasz mięsno - warzywny Leczo wg Zub3r'a Kurczak z cukinią i pomidorkami koktajlowymi
Gulasz warzywny z wędliną Leczo z kalarepką i parówkami Moje kolorowe leczo

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane