goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Gulasz do placków ziemniaczanych

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Niezastąpiony jako dodatek do placków ziemniaczanych.

Gulasz do placków ziemniaczanych

Składniki:

Gulasz do placków ziemniaczanych

 

Sposób przygotowania:

Gulasz do placków ziemniaczanych
Mięso oczyszczamy, osuszamy,. kroimy w paseczki. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki, dymkę w większe kawałki. Mięso podsmażamy na oleju, doprawiamy. Gdy się zrumieni dodajemy pieczarki, dymkę. Smażymy całość. Następnie podlewamy białym winem i kremówką. Gotujemy, aż sos zgęstnieje. Na koniec zagęszczamy mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną zimnej wody. Doprawiamy do smaku. Placki ziemniaczane przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sosem, wierzch posykujemy posiekaną natką pietruszki i startym na tarce serem żółtym.