Leo

Leo

Szef Kuchni
[Przepisów: 92]

Gulasz drobiowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszny gulasz drobiowy

Gulasz drobiowy

Składniki:

Gulasz drobiowy

 

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy
Żołądki oczyścić, opłukać, zalać osoloną wodą, gotować około 30 minut. Jarzyny pokroić na mniejsze kawałki. Gdy żołądki zaczna sie robic miękkie, dodać warzywa i gotować razem do miękkości. Podroby pokroić w niewielkie paseczki, a jarzyny w plasterki. Cebulę posiekać w drobną kostkę. W rondlu roztopić masło, podsmazyc na nim mięso i warzywa, nastepnie wlać śmietanę i dodać cebulę. Smażyć kilka minut na wolnym ogniu, mieszając. Doprawić sosem sojowym i pieprzem. Koperek posiekać i posypać potrawę. Gulasz podawać z kaszą gryczaną lub pieczywem.