zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Gulasz drobiowy wg Zub3ra

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 350
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Delikatny i smaczny gulasz z piersi kurczaka. Można go podawać z kaszą gryczaną, ryżem lub makaronem.

Gulasz drobiowy wg Zub3ra Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz drobiowy wg Zub3ra

 

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy wg Zub3ra
Mięso płuczemy i usuwamy błony. Kroimy w średniej grubości kostkę. Nacieramy przyprawami i odstawiamy na jakiś czas w chłodne miejsce. Mięso smażymy na rozgrzanej oliwię, aż ładnie się przyrumieni. Następnie dodajemy posiekaną cebulę i chwilę całość smażymy. Mięso z cebula przekładamy do garnka. Zalewamy wodą. Dodajemy masło i koncentrat. Doprawiamy do smaku. Dusimy do miękkości. Na koniec gulasz zagęszczamy mąką. Smacznego! 
Gulasz drobiowy wg Zub3ra
Mięso płuczemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę.
Gulasz drobiowy wg Zub3ra
Pokrojoną pierś dokładnie nacieramy przyprawami.
Gulasz drobiowy wg Zub3ra
Mięso obsmażamy na rumiano z każdej strony.
Gulasz drobiowy wg Zub3ra
Do mięsa dodajemy pozostałe składniki i dusimy kilka minut.