alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Gulasz drobiowy z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny gulasz z piersi kurczaka z pieczarkami. Idealny do ziemniaków, kaszy, ryżu lub makaronu. Czasem jemy go tylko z chlebem. Smacznego.

Gulasz drobiowy z pieczarkami

Składniki:

Gulasz drobiowy z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy z pieczarkami
Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę.

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Cebulę obieramy i drobno kroimy. 

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy podsmażamy, dodajemy cebulę i dalej podsmażamy. Później dodajemy pieczarki i dusimy pod przykryciem.

Gdy puszczą wodę odkrywamy, dodajemy ketchup, śmietankę i masło.

Podgrzewamy mieszając aż wszystko się połączy. Smacznego.