eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Gulasz Eli z serc wołowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Gulasz z serc wołowych,pyszny i rozpływający się w ustach.

Gulasz Eli z serc wołowych

Składniki:

Gulasz Eli z serc wołowych

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz Eli z serc wołowych
Serca wołowe umyć,zalac wodą,dodać 3 liście laurowe,6 ziarenek ziela angielskiego,kucharek do smaku i gotować do miękkości.Ugotowane serca wyjąć z wywaru,ostudzić,oczyścić z żyłek,tłuszczu i pokroić w kostkę.Cebule posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.W dużym,szerokim rondlu rozgrzać olej,wrzucić pokrojone serca i chwilę przesmażyć.Do serc dodać cebukę,czosnek,2 liście laurowe,4 ziarenka ziela angiekskiego i jeszcze chwilę smażyć.Gulasz podlać wodą,dodać pozostałe przyprawy i dusic 15 minut.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do gulaszu i zagotować.Smacznego!