kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Gulasz grzybowo-wieorzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gulasz grzybowo-wieprzowy podawany z brązowym ryżem

Gulasz grzybowo-wieorzowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz grzybowo-wieorzowy

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz grzybowo-wieorzowy
Schab wieprzowy kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, do schabu porzucamy oczyszczone i pokrojone pieczarki , całości przyprawiamy solą, pieprzem , ziołami prowansalskimi oraz papryką słodką i pieczemy ok 15 minut na małym ogniu. Na koniec do gulaszu dodajemy jogurt naturalny i mieszamy. Gulasz podajemy w wcześniej ugotowanym brązowym ryżem oraz z kapustą kiszoną.
Gulasz grzybowo-wieorzowy
Pokrojony schab wieprzowy podsmażamy na patelni .
Gulasz grzybowo-wieorzowy
Do schabu dodajemy pokrojone pieczarki .
Gulasz grzybowo-wieorzowy
Końcowym etapem jest dodanie ogurtu naturalnego .
Gulasz grzybowo-wieorzowy
Gulasz podajemy z brązowym ryżem i kapustą .