Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Gulasz grzybowy z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Apetyczny gulasz warzywny z grzybami.

Gulasz grzybowy z papryką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz grzybowy z papryką

 

Sposób przygotowania:

Gulasz grzybowy z papryką
Grzyby dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Kroimy na mniejsze kawałki. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paseczki. Pomidory kroimy na kawałki. Na odrobinie masła podsmażamy grzyby razem z posiekaną cebulą. Następnie dodajemy paprykę oraz pomidory. Mieszamy. Dusimy na małym ogniu około 30-40 minut. Gulasz doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z pieczywem.
Gulasz grzybowy z papryką
Grzyby dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Kroimy na mniejsze kawałki. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paseczki.
Gulasz grzybowy z papryką
Pomidory kroimy na mniejsze kawałki.
Gulasz grzybowy z papryką
Na odrobinie masła podsmażamy grzyby razem z posiekaną cebulą. Następnie dodajemy paprykę oraz pomidory. Mieszamy. Dusimy na małym ogniu około 30-40 minut. Gulasz doprawaimy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z pieczywem.