Makłowicz

Makłowicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

Gulasz hiszpański

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Cebulę obrać, drobno pokroić, na rozgrzanej patelni zeszklić dodając zmiażdżony

Gulasz hiszpański

Składniki:

Gulasz hiszpański

 

Sposób przygotowania:

Gulasz hiszpański
Cebulę obrać, drobno pokroić, na rozgrzanej patelni zeszklić dodając zmiażdżony czosnek. Mięso pokroić na małe kawałeczki, obsmażyć na tłuszczu. paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paseczki, a obrane pomidory w plasterki. Warzywa dodać do mięsa i dusić razem 45 minut, co jakiś czas mieszając. W połowie duszenia dodać pokrojony w drobne cząstki ananas wraz z zalewą. posypać solą i pieprzem, dodać imbir i curry. Dusić jeszcze ok 5 minut. podawać z ryżem lub ze świeżym pieczywem.