zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 684]

Gulasz indyczy z cukinią

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny, soczysty gulasz indyczy, tym razem z młodą cukinią. Zasmakował nam bardzo, będę częste powtórki,

Gulasz indyczy z cukinią Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Gulasz indyczy z cukinią

 

  • 1 kg gulaszowego z indyka
  • 3 młode cukinie

 

  • Do marynaty:
  • Olej z czosnkiem
  • Czosnek granulki lub ząbki świeżego przeciśnięte przez praskę
  • Cebula liofilizowana
  • Chili
  • Papryka słodka
  • Przyprawa do mięs ( czerwona)
  • Kminek mielony
  • Pieprz mielony
  • Wszystkie przyprawy wg własnych smaków

 

Sposób przygotowania:

Gulasz indyczy z cukinią
Mięso gulaszowe przepłukuję, osuszam i kroję na mniejsze kawałki. Obrane i umyte cukinie, kroję w większą kostkę.

Mięso najpierw marynuję, posypuję przyprawami dodaję olej smakowy, mieszam i odstawiam na jakąś godzinkę.

Po tym czasie kawałki mięsa obsmażam, jak mięso puści sok podlewam gorącą wodą, wody dolewam tyle, aby zakryła mięso. Dodaję listki laurowe, zile ang. i suszoną włoszczyznę. Gotuję jakieś 40 – 45 minut.

Następnie do garnka z mięsem dodaję kawałki cukinii, dolewam wodę, aby zakryła cukinię i gotuję jeszcze 15 -20 minut, aby zmiękła, ale się nie rozgotowała.

Na koniec gulasz przyprawiam do smaku i zagęszczam.
Gulasz indyczy z cukinią
Mięso najpierw marynuję, posypuję przyprawami dodaję olej smakowy, mieszam i odstawiam na jakąś godzinkę.
Gulasz indyczy z cukinią
cukinię obieram, myję i kroję w większą kostkę
Gulasz indyczy z cukinią
kawałki mięsa obsmażam, jak mięso puści sok podlewam gorącą wodą,
Gulasz indyczy z cukinią
Gotuję jakieś 40 – 45 minut. Następnie dodaję cukinię
Gulasz indyczy z cukinią
dolewam wodę, aby zakryła cukinię i gotuję jeszcze 15 -20 minut, aby zmiękła, ale się nie rozgotowała.
Gulasz indyczy z cukinią
Na koniec gulasz przyprawiam do smaku i zagęszczam.

Tagi:

gulasz danie