pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Gulasz jałowcowy z dziczyzny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gulasz jałowcowy z dziczyzny podany z brokułem

Gulasz jałowcowy z dziczyzny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz jałowcowy z dziczyzny

 

  • jałowiec 1 łyżeczka
  • schab z dzika 30 dag
  • olej do spryskania
  • przyprawa do steku 1 łyżka
  • cebula 1
  • olej do smażenia
  • brokuł 1
  • bułka tarta 2 łyżki
  • masło 2 łyżki
  • wino czerwona 100ml
  • mąka ½ łyżeczki
  • czosnek ząbek 1

Sposób przygotowania:

Gulasz jałowcowy z dziczyzny
Schab z dzika kroimy w kostkę. Posypujemy przyprawą do steku oraz spryskujemy olejem. Mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka. Gdy zacznie się rumienić dodajemy dziczyznę. Smażymy do zbrązowienia mięsa. Owoce jałowca rozbijamy w moździerzu. Dodajemy do smażącego się mięsa. Podlewamy winem i dusimy pod przykryciem około 10 minut. Powstały sos zagęszczamy szczyptą mąki. Brokuł gotujemy w lekko osolonej wodzie 4 minuty. Bułkę tartą smażymy na maśle. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany ząbek czosnku. Gulasz podajemy z brokułem posypanym smażoną bułką tartą. Smacznego.
Gulasz jałowcowy z dziczyzny
Mięso z dzika kroimy w kostkę
Gulasz jałowcowy z dziczyzny
Przyprawione mięso smażymy na patelni
Gulasz jałowcowy z dziczyzny
Do smażącej się dziczyzny dodaję owoce jałowca
Gulasz jałowcowy z dziczyzny
Podlewam winem i duszę kilka dobrych minut