blackbetty

blackbetty

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

Gulasz meksykański z ryżem

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Ostatnio - ulubiona potrawa calej rodziny :)

Gulasz meksykański z ryżem

Składniki:

Gulasz meksykański z ryżem

 

  • 4 torebki ryżu
  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • puszka kukurydzy
  • puszka fasolki czerwonej
  • pol papryki czerwonej
  • sol, pieprz
  • papryka słodka, przyprawa gyros
  • chili
  • 1 kostka rosołowa

 

Sposób przygotowania:

Gulasz meksykański z ryżem
Fileta myjemy i kroimy w kostkę, następnie obsmażamy na tłuszczu w przyprawie gyros i soli.Pod koniec smażenia dodajemy papryke również pokrojoną w drobną kostkę. Gdy mięsko jest już gotowe - przekładamy do garnka i dodajemy resztę składników, podlewamy bulionem z kostki,dodajemy przyprawy - ja robie dość pikantne z chili, a na koniec zaciagmy lekko maka aby trochę zagęscić.

Ryż gotujemy wg przepisu (można ugotować na bulionie jest smaczniejszy), wykładamy porcje na talerzyk i na środek nakładamy nasz gulasz. Polecam