Strona główna Gulasz mięsno-grzybowy

Gulasz mięsno-grzybowy

Wafelek2601 - Przepis na: Gulasz mięsno-grzybowy offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 658
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Gulasz mięsno-grzybowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny mięsny gulasz wzbogacony smakiem grzybków leśnych.


trudność: średne
czas:
ilość porcji: 4

Gulasz mięsno-grzybowy - SKŁADNIKI:

Gulasz mięsno-grzybowy - PRZYGOTOWANIE:

Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Zalać 3 szklankami wody. Dodać umyte, obrane i pokrojone grzyby oraz liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem. W międzyczasie przyprawić kucharkiem i pieprzem. Kiedy mięso i grzyby będą miękkie dodać mąkę wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody. Zagotować. Doprawić kucharkiem, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawać np. z ziemniakami i ogórkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz mięsno-grzybowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
Dynia z kiełbasą Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Dyniowy gulasz z karkówką
Gulasz z grzybami Placuszki ziemniaczane po węgiersku z dynią Kurczak w papryce
Placki ziemniaczano-dyniowe z gulaszem Gulasz z kiełbasą i teriyaki Wątróbki z kurczaka z pieczarkami
Potrawka z kurczaka, grzybów i dyni Gulasz z parówek Placek ziemniaczany z gulaszem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj