Strona główna Gulasz mięsno-grzybowy

Gulasz mięsno-grzybowy

Wafelek2601

Srebrny Ekspert
Przepisy: 670
zdjęcia: 1 z 4
Gulasz mięsno-grzybowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny mięsny gulasz wzbogacony smakiem grzybków leśnych.


trudność: średne
czas:
ilość porcji: 4

Gulasz mięsno-grzybowy - SKŁADNIKI:

Gulasz mięsno-grzybowy - PRZYGOTOWANIE:

Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Zalać 3 szklankami wody. Dodać umyte, obrane i pokrojone grzyby oraz liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem. W międzyczasie przyprawić kucharkiem i pieprzem. Kiedy mięso i grzyby będą miękkie dodać mąkę wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody. Zagotować. Doprawić kucharkiem, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawać np. z ziemniakami i ogórkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz mięsno-grzybowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
Gulasz wołowy z kaszą Gulasz indyczy z kaszą Placek po węgiersku
Najprostszy gulasz wieprzowy Potrawka mięsno pieczarkowy Udziec indyka w sosie mandarynkowym
Strogonow drobiowy Gulasz z pieczarkami Gulasz wieprzowy
Gulasz z piersią z kurczaka Gulasz drobiowy Gulasz z kluseczkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane