Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 839]

Gulasz mięsno-grzybowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny mięsny gulasz wzbogacony smakiem grzybków leśnych.

Gulasz mięsno-grzybowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz mięsno-grzybowy

Sposób przygotowania:

Gulasz mięsno-grzybowy

Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Zalać 3 szklankami wody. Dodać umyte, obrane i pokrojone grzyby oraz liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem. W międzyczasie przyprawić kucharkiem i pieprzem. Kiedy mięso i grzyby będą miękkie dodać mąkę wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody. Zagotować. Doprawić kucharkiem, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawać np. z ziemniakami i ogórkiem.

Redakcja poleca: