Strona główna Gulasz mięsno-grzybowy

Gulasz mięsno-grzybowy

Wafelek2601

Srebrny Ekspert
Przepisy: 718
zdjęcia: 1 z 4
Gulasz mięsno-grzybowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny mięsny gulasz wzbogacony smakiem grzybków leśnych.


trudność: średnie
czas:
ilość porcji: 4

Gulasz mięsno-grzybowy - SKŁADNIKI:

Gulasz mięsno-grzybowy - PRZYGOTOWANIE:

Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Zalać 3 szklankami wody. Dodać umyte, obrane i pokrojone grzyby oraz liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem. W międzyczasie przyprawić kucharkiem i pieprzem. Kiedy mięso i grzyby będą miękkie dodać mąkę wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody. Zagotować. Doprawić kucharkiem, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawać np. z ziemniakami i ogórkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz mięsno-grzybowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
Pikantny gulasz wołowy Gulasz na szynce z kaszą Gulasz warzywny
Gulasz wieprzowo-warzywny Gulasz z indyka, cieciorki i dyni Gulasz z soczewicą
Gulasz wieprzowo - paprykowy Gulasz paprykowo-mięsny Miska soczewicy
Gulasz z mięsa baraniego z warzywami Kopytka z gulaszem wieprzowym Strogonow z kurczaka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane