Strona główna Gulasz mięsno-grzybowy

Gulasz mięsno-grzybowy

Wafelek2601 - Przepis na: Gulasz mięsno-grzybowy offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 658
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Gulasz mięsno-grzybowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny mięsny gulasz wzbogacony smakiem grzybków leśnych.


trudność: średne
czas:
ilość porcji: 4

Gulasz mięsno-grzybowy - SKŁADNIKI:

Gulasz mięsno-grzybowy - PRZYGOTOWANIE:

Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Zalać 3 szklankami wody. Dodać umyte, obrane i pokrojone grzyby oraz liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem. W międzyczasie przyprawić kucharkiem i pieprzem. Kiedy mięso i grzyby będą miękkie dodać mąkę wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody. Zagotować. Doprawić kucharkiem, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawać np. z ziemniakami i ogórkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz mięsno-grzybowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
Leczo z pulpetami  i suszonymi jabłkami Gulasz z pieczarkami i papryką Chrupiące placuszki z gulaszem
Gulasz  z oliwkami Gulasz mięsno - warzywny Leczo wg Zub3r'a
Kurczak z cukinią i pomidorkami koktajlowymi Gulasz warzywny z wędliną Leczo z kalarepką i parówkami
Moje kolorowe leczo Gulasz cielęcy z brokułami Gulasz wieprzowy podany z kaszą

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane