Strona główna Gulasz mięsno-grzybowy

Gulasz mięsno-grzybowy

Wafelek2601

Srebrny Ekspert
Przepisy: 766
zdjęcia: 1 z 4
Gulasz mięsno-grzybowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny mięsny gulasz wzbogacony smakiem grzybków leśnych.


trudność: średnie
czas:
ilość porcji: 4

Gulasz mięsno-grzybowy - SKŁADNIKI:

Gulasz mięsno-grzybowy - PRZYGOTOWANIE:

Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Zalać 3 szklankami wody. Dodać umyte, obrane i pokrojone grzyby oraz liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem. W międzyczasie przyprawić kucharkiem i pieprzem. Kiedy mięso i grzyby będą miękkie dodać mąkę wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody. Zagotować. Doprawić kucharkiem, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawać np. z ziemniakami i ogórkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz mięsno-grzybowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gulasze
Wiejski kociołek do syta z kluseczkami Gulasz z serduszek Jagnięcina duszona w warzywach
Kopytka marchewkowe z gulaszem Gulasz z żołądków drobiowych Bogracz- gulasz węgierski
Gulasz z brukwią i kładzionymi kluskami Żołądki drobiowe w sosie marchewkowym Ragoût miesno-warzywne
Biodrówkowy misz masz Serduszka drobiowe w sosie koperkowym Pikantny gulasz w bułce

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane