Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Gulasz mięsno-grzybowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny mięsny gulasz wzbogacony smakiem grzybków leśnych.

Gulasz mięsno-grzybowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz mięsno-grzybowy

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz mięsno-grzybowy
Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Zalać 3 szklankami wody. Dodać umyte, obrane i pokrojone grzyby oraz liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem. W międzyczasie przyprawić kucharkiem i pieprzem. Kiedy mięso i grzyby będą miękkie dodać mąkę wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody. Zagotować. Doprawić kucharkiem, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawać np. z ziemniakami i ogórkiem.
Gulasz mięsno-grzybowy
Mięso od szynki pokroić w kostkę i podsmażyć.
Gulasz mięsno-grzybowy
Mięso podlać wodą dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Gulasz mięsno-grzybowy
Sos zagęścić mąką wymieszaną z zimna woda.