Gulasz mięsno-grzybowy

2milutka - Przepis na: Gulasz mięsno-grzybowy offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 934
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Gulasz mięsno-grzybowy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszny rozgrzewający gulasz mięsno-grzybowy idealny na takie deszczowe dni jak są teraz..Polecam..


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 6

Gulasz mięsno-grzybowy - SKŁADNIKI:

  • 90 dag łopatki wieprzowej bez kosci
  • 1 zielona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 cebula
  • 40 dag maślaków
  • 3 łyzki musztardy
  • 2 łyżki koncentratu
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 łyżki maki
  • 2 liście laurowe
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1 łyzeczka przyprawy do gulaszu
  • ziele angielskie
  • sól morska do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku

Gulasz mięsno-grzybowy - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć osuszyc ręcznikiem papierowym i nożem pokroić w kostkę.Paprykę wydrążyć z nasion pokroić w paseczki a obraną cebulę w kostkę .Grzyby oczyścić z maślakó zdjąć skórkę z kapeluszy i pokroić w plasterki. Na dużej patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso,zrumienić mieszając od czasu do czasu,wrzucić papryki i smażyć dalej kilka minut na dużym ogniu.Mięso z papryką przełozyć do garnka podlać bulionem i gotować na wolnym ogniu.Na tym samym tłuszczu w którym smażyło sie mięso zeszklić cebulę z grzybami,oprószyć je mąką i dodać do składników w garnku. Następnie do gotujacego się gulaszu dodać musztardę oraz koncentrat pomidorowy,liść laurowy ziele angieskie 2-3 ziarenka,tymianek przyprawić solą przyprawą do gulaszu i pieprzem wymieszać i gotować ze wszystkimi składnikami około 25 minut aż mięso zrobi się miękkie.Pod koniec gotowania spróbować i ewentualnie dosolić do smaku. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz mięsno-grzybowy (strona 1 z 1)  
monikaT83

monikaT83
offline

2013-09-26 12:41
Pysznościowe danko:) grzybki pewnie sama zbierałaś co? zazdroszczę:) uwielbiam grzyby ale się na nich nie znam więc nie chodzę na "łowy":)
Skomentuj
Oceń:
0
2milutka

2milutka
offline

2013-09-26 13:37
monikaT83 napisał(a):

Pysznościowe danko:) grzybki pewnie sama zbierałaś co? zazdroszczę:) uwielbiam grzyby ale się na nich nie znam więc nie chodzę na "łowy":)

a jakby inaczej już mi rece opadają przy obieraniu ..zasuszonych ma już 4 torby:D
Skomentuj
Oceń:
0
monikaT83

monikaT83
offline

2013-09-26 13:39
szczęściara:))
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Pieczeń gryczana z pieczarkami Udka pieczone z serem i salami Dorada marynowana na żółto
Rolada z kaszą gryczaną i świeżą śliwką Kapusta z kiełbasą w białym sosie Malinowe tobołki
Pulpeciki mięsno- ryżowe Roladki w sosie śmietanowym Pieczone polędwiczki z mozzarellą i żurawiną
Chrupiące długo marynowane polędwiczki  Pulpeciki w leśnym sosie Klopsiki z dodatkiem jajek

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane