Gulasz mięsno-grzybowy

2milutka - autor przepisu Gulasz mięsno-grzybowy offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 771
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Gulasz mięsno-grzybowy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszny rozgrzewający gulasz mięsno-grzybowy idealny na takie deszczowe dni jak są teraz..Polecam..


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 6

Gulasz mięsno-grzybowy - SKŁADNIKI:

  • 90 dag łopatki wieprzowej bez kosci
  • 1 zielona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 cebula
  • 40 dag maślaków
  • 3 łyzki musztardy
  • 2 łyżki koncentratu
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 łyżki maki
  • 2 liście laurowe
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1 łyzeczka przyprawy do gulaszu
  • ziele angielskie
  • sól morska do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku

Gulasz mięsno-grzybowy - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć osuszyc ręcznikiem papierowym i nożem pokroić w kostkę.Paprykę wydrążyć z nasion pokroić w paseczki a obraną cebulę w kostkę .Grzyby oczyścić z maślakó zdjąć skórkę z kapeluszy i pokroić w plasterki. Na dużej patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso,zrumienić mieszając od czasu do czasu,wrzucić papryki i smażyć dalej kilka minut na dużym ogniu.Mięso z papryką przełozyć do garnka podlać bulionem i gotować na wolnym ogniu.Na tym samym tłuszczu w którym smażyło sie mięso zeszklić cebulę z grzybami,oprószyć je mąką i dodać do składników w garnku. Następnie do gotujacego się gulaszu dodać musztardę oraz koncentrat pomidorowy,liść laurowy ziele angieskie 2-3 ziarenka,tymianek przyprawić solą przyprawą do gulaszu i pieprzem wymieszać i gotować ze wszystkimi składnikami około 25 minut aż mięso zrobi się miękkie.Pod koniec gotowania spróbować i ewentualnie dosolić do smaku. Smacznego!



Komentarze do Gulasz mięsno-grzybowy (strona 1 z 1)  
monikaT83

monikaT83
offline

2013-09-26 12:41
Pysznościowe danko:) grzybki pewnie sama zbierałaś co? zazdroszczę:) uwielbiam grzyby ale się na nich nie znam więc nie chodzę na "łowy":)
Skomentuj
Oceń:
0
2milutka

2milutka
offline

2013-09-26 13:37
monikaT83 napisał(a):

Pysznościowe danko:) grzybki pewnie sama zbierałaś co? zazdroszczę:) uwielbiam grzyby ale się na nich nie znam więc nie chodzę na "łowy":)

a jakby inaczej już mi rece opadają przy obieraniu ..zasuszonych ma już 4 torby:D
Skomentuj
Oceń:
0
monikaT83

monikaT83
offline

2013-09-26 13:39
szczęściara:))
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Biała kiełbasa z warzywami Roladki z kurczaka z orzechami i pomidorami Egzotyczny ryż z krewetkami
Cukinia i meksykańska spółka Canneloni z mięsem mielonym Kurczak na kolorowym ryżu
Cebulowy filet z kurczaka Zupa śródziemnomorska z różnymi gatunkami fasoli Szynka w chrzanowo-koperkowym sosie
Mielone z  jajem Naleśniki z mięsem i pieczarkami Lasagne z gotowanym mięsem
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane