Gulasz mięsno-grzybowy

2milutka - Przepis na: Gulasz mięsno-grzybowy offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 962
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Gulasz mięsno-grzybowy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszny rozgrzewający gulasz mięsno-grzybowy idealny na takie deszczowe dni jak są teraz..Polecam..


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 6

Gulasz mięsno-grzybowy - SKŁADNIKI:

  • 90 dag łopatki wieprzowej bez kosci
  • 1 zielona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 cebula
  • 40 dag maślaków
  • 3 łyzki musztardy
  • 2 łyżki koncentratu
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 łyżki maki
  • 2 liście laurowe
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1 łyzeczka przyprawy do gulaszu
  • ziele angielskie
  • sól morska do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku

Gulasz mięsno-grzybowy - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć osuszyc ręcznikiem papierowym i nożem pokroić w kostkę.Paprykę wydrążyć z nasion pokroić w paseczki a obraną cebulę w kostkę .Grzyby oczyścić z maślakó zdjąć skórkę z kapeluszy i pokroić w plasterki. Na dużej patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso,zrumienić mieszając od czasu do czasu,wrzucić papryki i smażyć dalej kilka minut na dużym ogniu.Mięso z papryką przełozyć do garnka podlać bulionem i gotować na wolnym ogniu.Na tym samym tłuszczu w którym smażyło sie mięso zeszklić cebulę z grzybami,oprószyć je mąką i dodać do składników w garnku. Następnie do gotujacego się gulaszu dodać musztardę oraz koncentrat pomidorowy,liść laurowy ziele angieskie 2-3 ziarenka,tymianek przyprawić solą przyprawą do gulaszu i pieprzem wymieszać i gotować ze wszystkimi składnikami około 25 minut aż mięso zrobi się miękkie.Pod koniec gotowania spróbować i ewentualnie dosolić do smaku. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gulasz mięsno-grzybowy (strona 1 z 1)  
monikaT83

monikaT83
offline

2013-09-26 12:41
Pysznościowe danko:) grzybki pewnie sama zbierałaś co? zazdroszczę:) uwielbiam grzyby ale się na nich nie znam więc nie chodzę na "łowy":)
Skomentuj
Oceń:
0
2milutka

2milutka
offline

2013-09-26 13:37
monikaT83 napisał(a):

Pysznościowe danko:) grzybki pewnie sama zbierałaś co? zazdroszczę:) uwielbiam grzyby ale się na nich nie znam więc nie chodzę na "łowy":)

a jakby inaczej już mi rece opadają przy obieraniu ..zasuszonych ma już 4 torby:D
Skomentuj
Oceń:
0
monikaT83

monikaT83
offline

2013-09-26 13:39
szczęściara:))
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Potrawka z kurczaka z porem i kaszą jaglaną Kotleciki z fetą i pomidorową salsą Obiad z jednej blachy: ziemniaki,kurczak i papryka
Pizza z salami i pieczarkami Pizza z salami i ananasem Pizza z sosem pomidorowym i serem
Kakaowe naleśniki z budyniem Domowa zupa jarzynowa Krokiety z kapustą i pieczarkami
Pulpety drobiowe z dynią Schab duszony w sosie Kurczak po tajsku w sosie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane