CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

"Gulasz" mięsno-jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

W całości moja własna inwencja twórcza. Koniecznie chciałam połączyć mięso z kurczaka z jabłkiem i udało się. Wyszedł wspaniały dietetyczny gulasz bez użycia soli.

"Gulasz" mięsno-jabłkowy

Składniki:

"Gulasz" mięsno-jabłkowy

 

Sposób przygotowania:

"Gulasz" mięsno-jabłkowy
Mięso płuczemy i kroimy w kostkę. Posypujemy pieprzem i majerankiem, przekładamy do miski. Całość zalewamy szklanką soku jabłkowego i wstawiamy do lodówki, na minimum godzinę.

Po tym czasie osączone mięso smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Obsmażamy z obu stron.

Obrane jabłka kroimy w drobniutką kosteczkę, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do marynaty w której było mięso.

Marynatą podlewamy mięso. W czasie duszenia dolewamy sok jabłkowy. Miód dodajemy dopiero pod koniec duszenia.

Po około 20 minutach danie jest gotowe.