Gulasz mięsno - warzywny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Znakomity gulasz na obiad, ze świeżych warzyw. Smaczny, sycący, zdrowy i do tego kolorowy gulasz warzywny.

Gulasz mięsno - warzywny

Składniki:

Gulasz mięsno - warzywny

 

Sposób przygotowania:

Gulasz mięsno - warzywny
Szynkę kroimy w kostkę i podsmażyłam na niewielkiej ilości tłuszczu, podlewamy wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i dusiłam do miękkości przyprawiamy solą. W tym czasie gdy mięso się dusi można pokroić w dużą kostkę paprykę i w pół piórka cebulę. Fasolkę pokroimy na kawałeczki oczywiście odcinamy końcówki. Zeszklić cebulę a następnie dodać fasolkę, 1/3 szklanki wody i dusimy, następnie dodać paprykę i znowu dusimy aż warzywa zmiękną tak około 15 minut. Mięso i warzywa włożyć do jednego garnka, dolać wody tak by przykryła warzywa i mięso, doprawić do smaku solą, papryką, pieprzem oraz przecierem pomidorowym i dusić jeszcze około 10 minut. Ja podałam z pieczywem ale można podać z ryżem, kaszą, makaronem bądź sam gulasz.SMACZNEGO :)